Comunicat – Politicul în afara politicii! Brasov 24.12.2020

Comunicat de presa, Brașov, 24.12.2020

Politicul în afara politicii!

Gest de o înalta ținuta morală si responsabilitate civica al Organizatiei Femeilor Liberale din Jud. Brasov!

Ieri 23.12.2020, la sediul Asociației Bolnavilor de Cancer din Brașov, ABC, cu sprijinul Doamnelor Liberale, a fost împodobit bradul de Crăciun și au fost distribuite pachete generoase, cu multe bunătăți pentru sărbătorile de iarnă, spre bucuria pacienților cu cancer, membri ai ABC Brașov, copii si adulți.

Este pentru primă oară în 20 de ani de existenta a ABC Brașov, când primim o asemenea atenție din partea unui partid politic, la sediul asociației, fără interese politice de campanie, ci pur și simplu o mana întinsa pacienților cu cancer, prea încercați de boala și de pandemie. Doamnele Liberale au arătat pentru pacienți, compasiune, empatie și ne-au transmis mesajul că nu suntem singuri în lupta cu boala de care suferim, că avem prieteni și că nu am fost uitați, abandonați, așa cum a făcut-o sistemul sanitar până acum!

Nu ne rămâne decât să le mulțumim Doamnelor Liberale, coordonate de președintele organizației av. Pamela Diaconu, pentru gestul de omenie făcut pentru noi pacienții cu cancer, și să le urăm un Crăciun cu sănătate și multe împliniri alături de cei dragi.

Asociatia Bolnavilor Cancer a fost înființată în anul 2000 din necesitatea ca toți cei care luptă împotriva cancerului să devină o forță cu o voce puternică. ABC este interfața între pacienți și instituțiile statului, instituțiile europene implicate în sănătate, precum și organizațiile europene și internaționale similare.

Misiunea ABC este de a face lobby şi advocacy activ pentru promovarea, respectarea şi garantarea drepturilor pacienților cu cancer, implementarea măsurilor necesare pentru reducerea impactului acestei maladii. Asigura suport psiho-emotional pentru pacienții care accesează asociația, desfășoară campanii de informare a populației cu privire la factorii de risc pentru diferite forme de cancer, asigura o informare corecta asupra drepturilor si obligațiilor pacienților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *